700 km utflykt

Tar mig en rejäl sovmorgon idag och är lite seg efter vår utflykt till Kolmården igår. Vi hade järnkoll på väderprognoserna och hade laddat i tre dagar. Så kom luckan igår - kanonväder spåddes och det vore väl f-n om inte prognosen stämmer i Norrköping (SMHI ligger väl här, eller?).
Hämtade upp R & R + lilltösen som hade sovit över, klockan sju. Som vanligt blev lilltösen åksjuk och jag borde fått rutin på detta nu. Åksjukepiller hade jag naturligtvis glömt att ta med. Hon säger till när hon börjar må illa och då är det bara nån minut kvar tills dess att katastrofen är ett faktum. Motorväg "120" och ingen stans att stanna. In på 1:a bästa och sen var det bara att börja sanera. Som tur är har R & R varit med förr, så vi kunde lätt avdramatisera och skoja om det hela när vi väl kom vidare. Resten av resan och returen på 35 mil gick utan problem.
Alla måste ha haft Kolmården på näthinnan igår för det var kaos och det började 7 km innan själva djurparken. Extremt mycket folk och 1 timma bilkö för att äntligen få trycka på parkeringsbromsen. Det finns inget tråkigare än att spy ut avgaser och inte komma nån vart!
En heldag i parken:
 Oj! Så här såg det ut när Gnocchi´n producerades i Söndags. Ursäkta mina skitkassa mobilbilder förresten ...
 ... och lite Fia med knuff på terassen.
K-mården var det ja,..

Vart annars? Vi klev rätt in i aphuset - iiiiiaaaahoooo! Dom pyttesmå Silkesaporna (tror jag det var) var gôrsöta.
Note: Gôr = väldigt på Göteborgska. Tigrarna låg i skuggan & tryckte i värmen, syns nog ej på bild.

Räv trodde vi först men det var Asiatiska Vildundar enligt skylten iallafall

Kolmårdens kyrka: Mycket fräck med vatten porlande och insmält i naturen - fiint och inte någon bild är arrangerad. Jag lovar! Ställde faktiskt frågan om hon fick kontakt med Gud men hon förstod den inte riktigt.
  
Kommer inte ihåg vad det heter men det fanns 100 smaker & iskallt var det. Kan behövas på savannen. 
   Gnuer, kameler och stridande trubbnoshörningar, det var kult.
Fågelshowen med falkar och Berguv flygande över huvudet var skit-cool. En av höjdpunkterna denna dag.
  
Aqua-land, men inga bilder på delfinerna vi såg. Däremot såg vi mindre vackra delfiner s k delfuler. Vi börjar nog bli lite trötta i benen nu?
 
Precis här, 30 meter ifrån huvudentrén och vår avstigningshållplats (efter 1 1/2 varv) fastnade vi i linbanan. Karma eller shit happens, vem vet? Äventyret stod still i dryga 20 minuter och det fanns bara glass, bullar & kaffe kvar, när vi skulle äta mat hos Bamses farmor. Vi klarade oss till Rasta på E4:an ändå. 
  
Tillsvidare, lev livet, ta det lugnt och gôtt. Hug the myth, man & concept Mr T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0