Extremt västerläge, eller Hönö-lulu ...

Släpar efter med bloggen lite - finväder är ju lika med badkläder. Här har vi tagit oss ut till Ersdalens naturområde på Höno. Ett kanonställe om man vill ha havsbad och klippor för sig själv. Eller ett extremt västerläge, dit man kan ta sig med bil + färja + 15 min fotvandring. Svettigt en sådan här dag med 30 Celsius i skuggan och släpandes på laddad picnic-korg, kylväska, grill, fiskespön & div badpryttlar.
Lite goa klippor på vägen ut till favo-stället ...
  
Öppet hav och nästa hållplats i väster blir Skagen (Danmark).
Här mumsar lilltösen och kusin på salta kex ...

Spöet var ju med så man hade hoppats på att kroka nån av dessa ...
 
Tålamod finnes, men ...
            
Det enda som letar sig fram idag är en ynklig Berggylta (längd 10 cm). Inte något att lägga på grillen precis.

Tur att jag hade korv & köttbullar med mig.
Hur som helst hade vi en kanondag med heta klippor, krabbfiske och salta bad.
Nya strapatser längs kusten väntar imorgon. Då blir det snorkling, krabbfiske och bad i Hanhals. En liten titt på Rolfsbron skall också hinnas med. Läcker bro med stenvalv från 1600-talet.
(RolfsånRolfsbron över Rolfsån)

Tillsvidare får ni ha en skön sommar, lek livet & gôtt.
Hug Mr T










Blod, svett & ....

Klev upp klockan 6:45 imorse, lagom dimmig efter en mycket sen uppesittarkväll (filosoferande för mig själv). Golfrunda med min vän Pålle väntar. Uppeggad klockan 8:10 och en het förmiddag på banan väntade. Jag lägger ut några bilder inom kort. Killing fields brukar jag benämna hål 9-17. Är det varmt är det riktigt dj-la varmt just här. Svetten dryper och hjärnan steks. Nåja jag rakade iallafall ihop 28 p. Något sämre än vanligt.
Hål sex Par 3 utslaget ...

Hål 7 inspelet 3:e slaget (det blev en Birdie) ...

Killing fields ...

18:e Tee ...

Efter rundan (4 timmar jämnt) tog jag mig en timmas cykeltur och stannade till för en rejäl törstsläckare. En iskall öl är som sagt himmelsk när man är törstig!!!
 
Väl hemma fick jag ett ryck att städa upp på tomten. Det finns alltid nåt skräp som skall röjas. Rosenbusk-klipp, ett gammalt (men väl fungerande) torkskåp, träbråte m m har nu lastats för transpot till Bulycke återvinningsstation här på Hisingen. F-n jag har ju en Carport, ser jag nu! Dessutom har jag armar som liknar Jesus korsfästelse - Golgatan ni vet. Skaffa er aldrig några djäla rosenbuskar säger jag bara.


Alldeles straxt skall jag ut med några bekanta för att lyssna på Joakim Thåström som spelar med Kent iikväll. Slottsskogen väntar, picnickorgen är laddad och ni skall veta. - Jag hoppas ni tar till vara på helgen. Det finns inte många på ett år av denna sorten.
 
Hug & gôtt, Mt T

När-f-n-kommer-värmen-gnäll, å så är den här!

Här har  man spått fint väder i flera dagar och när jag efter en riktig 7-sovarmorgon tar kaffekoppen med mig ut på terassen, skriker jag. Här ser jag ju f-n bara moln! En person i min närhet tröstar och säger. Det där är bara dimbankar och det blir fint till lunch. Jajjamensan och nu skall det hålla i sig - underbart!! Måste bara få lite sol på kroppen innan Kroatiensemestern. Våra bekanta har SMS:at väderläget där nere. Kallt, blåsigt och ösregn! Hoppas verkligen att det blir nåt annat när vi kommer dit. Jag har ju för he-te laddat med nya badbyxor och mängder med solskydd. Funderar starkt på att lägga ut en bild på mina nya badbyxor, för att få lite god/dålig-smak-feedback. Vi får se? Och här kommer dom ...

Bloggen har inte fått mycket uppdateringar det senaste och det beror på att jag mått ganska risigt en tid och det har jag inte velat tråka ut mina läsare med - ni har säkert nog med er egen skit. However - Nu är jag nog uppe på spår igen och känner att det blir lite lättare att skriva.

Kattmamman har ett hårt liv med sina småttingar som nu regelbundet kravlar sig ur korgen och skejtar omkring på golvet. Dessutom har dom nu fått tänder och övar flitigt dessa och sina klor på varandra. Aj!! för hennes tuttar förresten.
 
Det har blivit en hel del tevetittande det senaste. Tour de France och DN-galan som exempel och den senare var ju inte precis - en för Sveriges del så upplyftande historia. Vem hade inte velat se Christian Ohlsson komma tillbaka i stort slag? Eller varför inte ett Världsrekord av Kallur? Nä, det enda som fick mig att dra på smilbanden under sändningen var trestegshopparinnan Kotova och en annan kvinnlig idrottare vid namn Hooker. Kåt då va? och en Hooker på det! Hahahahaa... Ojdå, nej! Nu spårar jag ur igen.

Köpte mig ett par riktigt fina motionsskor idag för det skall tränas hårt igen och de gamla hade gjort sitt. Det går hyfsat bra med träningen men 08w28-målsättningen (6-packen på plats) har ju tyvärr behövt revideras. Vi har väl 08w30 nu och min nya målsättning får bli: En 4-pack skall vara klart synlig efter mina två veckor i Kroatien. Inte kul men kanske lite mer realistiskt med ett 66%-igt delmål med 6 veckors försening.

Mitt råd för dagen måste bli - Har du många problem? Lös ett i taget. Har du inga problem, skaffa dig inte några heller.
Med detta mina vänner, hoppas jag att ni redan har ett underbart liv. Hug the not perfect - but man, myth & concept Mr T

Rubik & Jag

Äntligen, här kommer en mycket tidig lördagsrapport. Har suttit med Rubik´s kub i 4 timmar och nu har jag löst den dj-ln. Vred om eländet för att börja om, men huvudet funkar inte så bra kl 03:00. Vi tar den imorgon igen?
http://www.youtube.com/watch?v=PLOT1Z_c1Dc Blir nog jobbigt att rå på, men bättre än 4 timmar kan man hoppas på.

Bara två veckor kvar tills kosan styrs mot Kroatien. Det skall bli riktigt skönt, för sommaren här hemma verkar ju bli helt normal. Regn & rusk!!! Nej då föredrar jag detta:
  
Nu skall här vilas lite innan jag sätter 7:an på Axevalla. Ni som vill ha några spikförslag. Blanda och ge, eller ta dom som dom ligger här på ett litet system:
Avd 1. 5:an
Avd 2. 6:an
Avd 3. 6:an
Avd 4. Alla 12 hästar
Avd 5. 1:an
Avd 6. Alla 12 hästar
Avd 7. 1:an
Systemet är på 144 rader och kostar bara 72 spänn + inlämningsavgift. Lär man nog kunna få tillbaka med råge om det skräller i garderingsloppen. Lycka till!
 
Ha ett underbart liv därute & gôtt hugg Mr T

Häcken å det ...

Man skall inte alltid tro att det är vad man tror det är, eller?
http://www.youtube.com/watch?v=nktmFsbArww ...ofta har man ju lite förutfattade meningar om saker & ting, eller? http://www.youtube.com/watch?v=osiDOjhrSmE  Haha, jag tyckte dom här var SKITKUL!!!
I Söndags fick jag ett infall att följa med på en topp-match i Superettan och Häcken tar emot Assyriska. Ovanligt mycket folk på Rambergsvallen. Häcken är det lokala fotbollslaget här på Hisingen som lyckats bäst - kanske Allsvenskan nästa år, hoppas! Gick med bekanta (2 x Assyrier + Svenne) till matchen och landade mitt i den färgglada Assyriska klacken. Det var nog f-n roligare än att sitta på andra sidan där det hela gick ganska lungt till.
- Lite match & läktarbilder -
  
  
- Gubben i hatten var nog inte Assyrier

Något som slog mig var att publiken som jag trodde skulle vara 90% av mitt eget genus (maskulinum) inte alls var det. Snarare 50/50 och där ser man...
Summering: Skitkul och Matchresultat, rättvist 1-1.

Gårdagen gick mest åt underhållning av lilltösen och hennes kompis samt ögonbehandlingar på kissemissarna. Kvällen avslutas hemma hos våra vänner från Kroatien. Meze stod uppdukat med vin därtill. Gu-ud vad gott!!! Småplock med Parmaskinka, salami, grillat, sallader, såser, you name it - god´dammit, det fanns där. Linda är grym på at fixa till det här och har också bott en längre tid i Italien. Det säger en del!
Mysigt värre och planering av lite aktiviteter i Kroatien, där vi skall träffas senare i sommar.

Tre snabba:
- Allt ganska lungt - tror jag.
- Jag blev chockad av vågen i morse < 84 kg
- Händer ikväll: Gais hemmamatch mon Ljungkile förmodligen
GAISmotLjungskile SK
 
 Ta väl vara på den här dagen och tiden är den enda rättvisan, vi har alla lika lite ...
Hug the Man, myth & Concept Mr T 

Donnerstag – I helvete heller

Väderleksrapporter haha, titta ut funkar bra. I Torsdags hade man ritat upp ett stort moln med massor av sådana där streck under = Ösregn. Istället gassade solen på terassen när jag i bara kallingarna drack mitt morgonkaffe. Nu blir det badlakan, bikinis, fiskespön och så åker vi upp till Sjövik. S & I har ett underbart ställe där och vår lilla båt ligger alltid redo för Abborre och Gäddfiske.

Lite vyer från udden...

  

Test-fiske med lilltösens spö (som hon vunnit i pris på Tjejmetet)...

     


X i taket förresten, när 15-åringen följde med!!


Minstingen rockar fett...


Snart fika...


Sammanfattning: Yeah! En bonusdag.

  

Igår 14 & 19

Ögoninflammation x 5 samt Pasta House i Linnestaden. Inget bra och riktigt trevligt kan man sammanfatta det hela.

De söta små liven (kattungarna) har fått problem med ögonen och det just när dom äntligen öppnat på locken. Fick en tid på Blå Stjärnans Djursjukhus på Ringön för undersökning och behandling.

    


Recept och skötselråd delades ut, så nu har vi fullt upp med kompresser och ögondroppar. 5 x 4 blir 20 behandlingar/dag. Hell is here!19:00 var det bokat bord på Pasta House i Linnestaden. Stället hade fått jättefina recensioner i guiden, så det testar vi. Tyvärr lyckades vi inte få med oss tonåringarna denna gången. De unga damerna hade andra planer. - Tur att man inte vet vad!

Vi blev i alla fall fem till bords, S + I + G + minstingen och  jag själv. Alltid trevligare om man är några stycken runt bordet.

Eftersom jag var chaufför för dagen, så blev det bara lite vitt till förrätten och vatten till huvudmenyn. Lite synd, för vin till pasta passar ju alldeles utmärkt.

Detta ställe har en fantastisk meny och gott smakar det. Priserna är det inget fel på heller. Skall jag säga nåt negativt, får det bli servicen. De vackra damerna som skulle sköta detta jobbet, klarade inte riktigt av rusningen - stället var ju knöfullt. Där saknades organisation i servicen, kaos är ett annat ord. However mycket trevligt & gott.

No pic's from this event unfortunately.

  

Idag får det bli utflykt med picnic-korg till centrum om vädret håller - och det ser lovande ut.

Om ni vill bli rika idag så satsa lite kulor på en Harry Boy. V75 jackpot och 42 millisar står på spel. Här finns inga garantier men mina spikförslag är 2:an i första avd. och 6:an i andra. Lycka till!!!
 
Övriga viktiga frågor:
- Träningen går framåt - Har snokat upp tips på hur de 4 sista rutorna skall jobbas fram, så nu är det bara att köra på. Får nog tänka lite på vad jag stoppar i mig också. Lite jobbigare - älskar ju kolhydrater tyvärr.
- Håller mig stadigt på 85 kg.
- Erotiken skall vi inte prata om.
- God tonårsförälderstatus. Ja bättre än för ett tag sen iallafall. 

  

Ha ett underbart liv därute, se upp för könssjukdomar & gôtt hugg Mr T


98-2 och jag har fått nog!

Tänk, 98% av en dag kan vara hur jäla bra som helst och så kan 2% få en att tänka - Vad är det för en idiotplanet jag bor på? Saker och ting har nog sin förklaring, men jag har iallafall fått nog!! Det finns egenskaper som är riktigt motbjudande och bara får mig att längta till en annan planet. Här kommer några exempel: Egocentrisk, lismande, avundsjuka, självömkan, ignorans eller ja,  bara 100% elak. Hela menyn serveras till ett par öl på det lokala etablissemanget. Tänk, att ett gott humör kan brytas ner på så kort tid - Usch! Det kommer jag aldrig låta hända igen - väljer ett annat ställe nästa gång.
Hur-som-haver hade jag en kanondag med min lilltös idag. Vi har varit på långutflykt å sjungit i bilen...
 

Ätit ute å shoppat, trollat m m.
  
Sköönt, 98-2 är iallafall en jordskredsseger för det possitiva som hänt idag, YESSSZ!!!

Må gôtt och hug the T


Konsten att välja rätt ...

Är det nån därute som har boken, receptet eller nåt enkelt knep för att få en högre hitrate på just detta? Eller det kanske inte är så svårt - det gäller nog bara att undvika dom felaktiga valen. Här skall jag bli lite duktigare & inte springa på dom värsta minorna mer. Det tummar vi på!

I lördags blev det som vanligt ett par timmar finslipning av veckans gåta, V75-raden och denna gången på Halmstad travet. Två spikar, Commander Crowe i avd 3 och Victory Power i fjärde. I första satt vinnaren på två kusar så det fanns massor av streck för skrällar i de övriga loppen. Facit i hand: En 7:a à 2685:- och 25 6:or à 33 spänn. Vi gick inte back men det blev inte heller nån Karibienkryssning precis.
Söndag - Måndag bara rasslar iväg - och det handlar mest om att sysselsätta lilltösen och kattungar som öppnar ögonen. Hade skräckfilmsslappadag med de äldsta töserna SAW 1 + 3 fick det bli. Sen har man fått nog.

Appropå det ja - Vaknade inatt av ett skyfall och en intuition att Lisa "kattmamman" inte kommit in igår kväll. Bra intuition för hon stod och jamade högt på trappan utanför huset. Fick liksom ingen ro utan sappade igenom TV-kanalerna och fastnade för Discovery. En Obduktionsläkares vardag och ungefär fyra lik om dagen var temat.  Mycket intressant och nu vill jag aldrig ta en drog mer (vi får se hur det går med det). Den här kvinnliga obducenten hade fram bultsaxen, borrmaskinen m m och förklarade på ett mycket detaljerat sätt hur hon bar sig åt, vilka kroppsdelar hon plockade ut, vägde och analyserade för att komma fram till dödsorsaken. Som hon uttryckte det: - När jag öppnar ett lik är det som att läsa en dagbok och vi kan läsa mycket om droger här. Rekommenderas för sömnlöshet och mot osunt leverne.

Doktor G - obducent: Den verkliga sanningen

Ojdå!
Det blev lite kyrkogårdsstämning över bloggen idag men jag hoppas att ni anar en viss possitivism i eländet.
Med detta önskar jag alla mina läsare ett sundare och friskare liv, vi hörs & gôtt hugg Mr T


Global utveckling och tankar om morgondagen ...

Fri från möten hela långa dagen, vad gör man? Jo, självsudier i Global utveckling funkar bra. Hade ett studiehäfte i handen och satte mig på en bänk ute i solskenet. Laddade upp med lite fin-kaffe och förkovrade mig i det ädla ämnet. Man har haft sämre dagar. Kunde inte sitta där mer än dyrga timman - hade liksom inte badbyxor med mig till jobbet idag. Imorgon skall jag lämna från mig en rapport - sekretessbelagd, så det blir en välbevarad hemlis som ni tyvärr inte kan få ta del av. Skrivborden skall röjas och det är ju bara ...
                                    
Gårdagen bjöd på en massa nya smaksensationer. Tog min City-bike in till centrum för att möta upp mina kollegor. Ölprovning på stans i särklass bäst välsorterade ölhak, DeliriumCafe. Nånstans mellan 1500-2000 olika öl lär finnas på lager. 12 stycken stod på menyn och allt från en enkel (men god) Spendrups Gold till en komplex Roquefort 10.

Eller som en känd ölkritiker rankar den bland all världens ölsorter:

Trappistes Rochefort 10:

Som nummer två väljer jag att presentera en av mina favoritöl. Det är en öl som vunnit högt anseende bland även de förnämsta av ölkännare. Jag talar om Rochefort 10. Det är en något mörkare öl med hög fyllighet. Orden räcker inte till, den måste provas. (34 kr/ 33 cl)


Däremellan fanns allt från öl som passade utmärkt till sill, ost och choklad. 12 ölsorter inalles testades och sen kunde jag bara inte hålla mig. En röd Chimay måste bara fram. Detta öl måste alla som aldrig provat, prova!
Ett annat öl som jag varmt kan rekommendera är  inte billigt men väldigt gott.
Sitter just nu i västerläge på terassen och svetten bara rinner, ~35 grader här nu och det är dags att starta upp middagsmaten. Currykyckling med ris får det bli idag med lite terassodlade grönsaker.
Under tiden får ni ha ett skönt liv därute - gör inga dumheter och hug, the 1 & only Mr T


Afterwork och 1-8-7-10-8-1-8

Mmmm, fint väder och man blir oftast lite mer positiv och glad av det. Man får tyvärr också en större lust att gå ut och ta sig en (eller flera) afterworköl i solskenet. Gott som attan men inte så passande alla gånger för en ansvarstagande tonårsförälder som jag. Nu är det som det är och DeliriumCafé väntar på mig och några kollegor ikväll.
                          
Ölprovning står på programmet och det skall bli skôj. Det blir som en liten samling innan semestrarna drar igång på allvar. Själv tar jag SEX veckor på raken. Detta har aldrig hänt förr och förhoppningsvis har man formaterat allt vad heter jobb på hårddisken när man kommer tillbaka 08w34.
Konstig rubrik idag - och dagens gåta. Vad f-n är 1-8-7-10-8-1-8? Svaret kommer längre ner ... 
Min äldsta dotter kom hem efter en tvåveckors vistelse i Spanien. Hon såg lite blek ut trots solbrännan och hade nog festat loss med glada EM-segerusiga Spanjorer hela söndagnatten.
  
Hade varit skönt med en rejäl vinst på V75 nu, alla i bolaget hade säkert uppskattat nåt liknande svaret på dagens gåta: En ensam vinnare kammar hem 47 MSEK. Bra tillskott i semesterkassan, eller?

Avd 1: 1 Elton Silvio (2,45)

Avd 2: 8 Loy Lavec (10,99)

Avd 3: 7 Hövding Lavec (15,43)

Avd 4: 10 Some Gold (6,44)

Avd 5: 8 I Have To Dance (6,16)

Avd 6: 1 Lass Formula (28,98)

Avd 7: 8 Capricorn Label (46,42)

Utdelning:

7 rätt: 43 223 775 kr.

6 rätt: 64 610 kr.

5 rätt: 2 366 kr.

En ensam vinnare kammar hem 47 MSEK. Svenskt rekord och nån gång skall det väl bräckas.
Gardera favoriterna, spika outsiders och håll tummarna!!!

Skall ta mig en promenad hem från jobbet idag, stegräknaren är på igen efter lång vila. Jag når inte mitt mål vad magrutorna anbelangar, såvida jag inte tar in på en plastikkirurgiavdelning och fettsuger de 4 nedersta. Nej f-n det kan vara kul att ha nåt att göra på semestern också.
Ha en underbar eftermiddag & gôtt hugg Mr T 


RSS 2.0